Skip to content
Hammaren Risavika kombibygg – Havnebase
H15
H13
H11
H9A
H9B
H15
H13
H11
H9A
H9B

Kombinasjonsbygg Hammaren, Risavika

Risavika Havn er den største godshavnen på Vestlandet. Havnen ligger kun 1,5 nautisk mil fra hovedleden, og betjener blant annet Nord-Europas største olje- og gassklynge. Offshoreterminalen i Risavika er et veletablert havneområde med mer enn 360 meter kai, 10 meter dybde og bunkringsanlegg. Stavangerregionen Havn eier Risavika Havn, og arbeidet med videreutvikling av havnen pågår for fullt.

I Risavika Havn inngår også ferjeterminal med rundt 160 meter kai, 14 meter dybde og bunkringsanlegg.

Med fokus på Risavika

Risavika har sin egen ressursgruppe i Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Ressursgruppen ble opprettet i 2006. Gruppen arbeider for å skape forståelse for verdiskapning og bærekraft i Risavika, samt betydningen som regional/nasjonal næringsklynge.

Hvert år arrangeres Risavikdagen, en konferanse som belyser utfordringer og muligheter i Risavika. I 2020 ble Risavikdagen avholdt 23. oktober. Her er noen av foredragene:

Elnett21 Risavika
Bilde hentet fra presentasjonen/foredraget "Hvorfor er Elnett21 viktig for Risavika?" Risavikdagen oktober 2020

elektrifiseringen

Elnett21

Transportvirksomhet på sjøen er i stor omstilling der elektrifisering står sentralt. Dette gjelder både elektrifisering av skipsfart og havnerelatert virksomhet.

Dette er bakgrunnen for Elnett21, et demoprosjekt som vil demonstrere fremtidens robuste løsninger for utslippsfri, elektrisk transport. Samtidig skal prosjektet bidra til at det blir nok strøm til å møte fremtidens behov i Stavangerregionen.

Partnere i prosjektet er Avinor, Forus Næringspark, Lyse Elnett, Smartly og Stavangerregionen Havn. Prosjektet skal gå i perioden 2019-2024.

beliggenhet

Vestlandets største godshavn

I Risavika, mellom Sola flyplass og Stavanger,  ligger næringseiendommene Hammeren 9A og 9B, 11, 13, 15 og 23. Her er det etablert et unikt miljø. Dette består består av bedrifter som er engasjert i industri relatert til energi i videste forstand. I Risavika er det aktivitet innen olje/gass samt sol- og vindkraft. I området er flere av de store offshoreaktørene innen olje og fornybar energi representert.

Hammeren ligger flott plassert med RV 509 på den ene siden og med utsikt over Risavika Havn og Nordsjøen. Det er sju minutters kjøretur til Sola flyplass, 10 minutt fra Forus Næringspark og 20 minutt fra Stavanger sentrum. Tananger sentrum er nærmeste tettsted.

Hammaren Risavika Kombibygg
Flyplass
Stavanger
Sandnes
Forus
Hammaren
Hammaren Risavika Kombibygg

muligheter

Unik næringsklynge gir store synergier

Kontakt mellom bedriftene på Hammaren og i Tananger-området gir store synergieffekter. Dette gjelder først og fremst på det forretningsmessige planet, men ikke bare der. Her treffer du mennesker som du kan lære noe av og bli inspirert av. Mye godt kan komme ut av uformelle og tilfeldige møter over lunsjen eller i korridoren. Du vil snart merke nytten av å være i et profesjonelt og sosialt miljø.

Dersom du trenger montasjehall, sveisehall, lager eller kontor, kan det være en plass til deg hos oss. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!

Hammaren 9A

Hammaren 9A er et kombinasjonsbygg med store muligheter. Verkstedsdelen er på 324 m², og er utstyrt med traverskran og oljeutskiller. Takhøyde er 7,5 meter og porthøyden er på 6 meter. I tilknytning til verkstedet er det garderobe/WC og verkstedskontor. Tredje etasje er på 525 m², og består av enkeltkontorer, møterom, spiserom og WC.

Tomten/totalarealet er på 8 400 m².

Bygget er fullt utleid.

Hammaren 9B

Hammaren 9B er et kombinasjonslokale. Det er fullt oppgradert med nye traverskraner i verkstedsdelen.

Bygget er fullt utleid.

Hammaren 13

Hammaren 13 er et kombinasjonslokale med ny oppgradert hall. Verkstedet har traverskrane og romslig uteareal. 

Bygget er fullt utleid.

Hammaren 15 - kommer for leie!

Hammaren 15 er et kombinasjonslokale med ca. 1.000 m² lager/verksted. Verkstedet er utstyrt med traverskrane. Her er dusjanlegg, garderober og møterom/spiserom. I tillegg er det ca. 200 m² kontorlokaler.

Bygget har godt uteareal og parkerings­muligheter.

Bygget er fullt utleid. Ledig fra og med 1. oktober 2021!

Hammaren 11

Hammaren 11 er et kombinasjonslokale med ca. 1.000 m² verkstedshall og verkstedskontorer. 

Bygget er fullt utleid.

galleri

Bilder fra Hammeren

med leietakernes ord

Referanser

se det selv

Be om visning

Eller kontakt Olaug Hoff eller
Rein Inge Hoff ved spørsmål:

Fyll ut og send inn skjema, så tar vi kontakt